5 Mart 2015 Perşembe

Gölge e-Dergi Mart 2015 Sayı 90

Gölge e-Dergi, kolektif hazırlanan isteyenlerin yazılarıyla çizimleriyle iştirak ettiği, internet üzerinden ücretsiz olarak okunabilen bir e-dergi. Yeni bir yılın başlangıcında 90. sayı ile bir kere daha huzurlarınızda… Harıl harıl süren bir aylık bir çalışmanın ardından masa üstünüzde… Evden, işten güçten kaynaklı sorunlar olsa da yine bir sayı daha huzurlarınızda!

Derginin bağlantısını (pdf okuyabilmek ve internet üzerinden okuyabilmek için) vermeden önce 90. sayının içeriğinden de bahsetmeli…

Bu sayının kapağı Turan Dertli’den geldi.

Bu sayıda yer alan çizgi romanlar; Eren Ersoy’un çizdiği, Arzu Yazıcı Ersoy’un yazdığı “Alacaklı” ve Emin Mamedli’nin yazıp Mehmet Kaan Sevinç’in çizdiği “Harry Kane”.

Bu sayının öyküleri ve illüstrasyonları; Cevher Veli Karakoç, “Yurtsuz ve Gizemli Cinayetler” serisinin 2. Bölümü “Duvarların Ötesi” ile devam etmekte. Birkaç sayıdan beri devam eden Kıvılcım Arduç’un kaleminden “Günahların Bekçisi” serisi de “Sağır Oda” adlı dokuzuncu bölümüyle devam etmekte. İllüstrasyonu Umut Can’dan. Volkan Levent Soylu’dan “Katılaşmış Takip”, Uğur Demirkaya’dan “Otel-Oda 931”, Taner Paldar’dan “Tanre Günceleri” ve Atilla Bilgen’den “Tipi” (illüstrasyonu Mehmet Kaan Sevinç’ten) de bu sayının diğer hikâyeleri.

Bu sayıda Korku Köşesi”nde yer alanlar; “Dehşetler Albümü”nde bu ayın konuğu “Cadı”; ayrıca “Dünyanın Siyaha Boyandığı Gün” öyküsüyle Kadri Kerem; “Ruhu Çağrılan” öyküsü ile Mehmet Berk Yaltırık!

Bu sayıda yine “Gölge Şair”imiz Yusuf Gürkan; “Kutupların Hayaleti (Kardan Gözyaşları) adlı şiiriyle yer aldı.

Haber içerikleri, söyleşiler, röportajlar ve incelemeler de bu sayıda sizleri beklemekte;

Bilimkurgu Mikro Öykü Yarışması’nın duyurusunu ve katılım şartlarını yazdık. Bu ay çıkan Umut Sarıkaya’nın hazırladığı “Naber” Dergisinin ve yine bu ay çıkacak olan İlban Ertem’in çizgisiyle “Puslu Kıtalar Atlası” çizgi roman uyarlamasının haberlerini de sizlerle paylaşmak istedik. Ersin Burak’ın “Çanakkale Destanı” sergisinin nerede yapılacağı ve içeriğinin haberi de bu sayıda yer aldı. İçeriğinden bazı sayfalarla yeni bir çizgi roman çalışması olan Selçuk Ören’in çizgisinden “Şehzade Yangını”nın haberini ve Yusuf Gürkan’ın kaleminden, aşinası olduğumuz bir seri olan “Drizzt Efsanesi” incelemesini, bu ay Ankara’da yapılacak Dokuzuncu 2. El Film Festivali’nin duyurusunu da okuyabileceksiniz.

Ahmet Yüksel, Gölge e-Dergi klasiklerinden olan efsane röportajlarını bu sayıda da bizlerden esirgemedi. İki röportajla karşınızda! İlki; Anadolu Korku Öyküleri’nin yazarlarından olan ve aynı zamanda internet üzerinden podcast yayını yapan “Gerisi Hikaye” programının anlatıcıları olan Işın Beril Tetik, Demokan Atasoy ve Galip Dursun ile yapıldı. İkincisi röportaj ise Hızır Bey’in yaratıcısı olan, Türk çizgi romanının ustalarından Talat Güreli ile yapıldı.

Yine bir Gölge e-Dergi klasiği olmuş olan Hasan Nadir Derin de bu sayıda bir başka sinema yazısı ile aramızda. Dördüncü yılında Pembe Hayat KuirFest etkinliğini kaleme aldı.

Bu sayının arka kapağını Mehmet Dal çizdi.


Dergi arşivimize ulaşmak için: http://issuu.com/golgedergi
Bize; golgedergimail@gmail.com adresinden ulaşabilir, yazılarınızı-illüstrasyonlarınızı bu adrese gönderebilirsiniz. Yazı-çizimlerin son gönderim tarihlerini, hazırlama yönergelerini ve duyuruları ise yukarıda belirttiğimiz facebook grubu üzerinden öğrenebilirsiniz.

İyi okumalar dilerim…
Gölge e-Dergi Editörü

Mehmet Berk Yaltırık

Hiç yorum yok: