31 Ağustos 2010 Salı

Gölge e-Dergi 36. Sayı

Sonbahar geldi, yapraklar dökülmeye başladı. 36. sayıya geldi Gölgemiz.
Bu sayıda kalın bir 1001 roman dosyası bulacaksınız. Yeni çizgi roman yayınevi 1001 Roman’ın yayınladığı Pis İşler’i Ege Görgün inceledi, Neden Fumetti sorusuna cevap aradı Lami Tiryaki, Kadın Gözü ile Çizgi Roman’ı yazdı Gülhan Sevinç, 1001 Roman Yayınevi’nin mutfağında biz okurlara neler hazırlandığını Tamer Özcan yazdı. Mehmet Kaan Sevinç Yeniden 1001 Roman’ı yazdı, yeni yayıncı Fuat Aktüre ve Türk çizgi romanının duayeni Ersin Burak ile röportaj yaptı. Ayrıca 1001 romanın tüm çizerlere açık duyurusunu da bu sayımızda bulabilirsiniz.
36. sayımızın çizgi romanları da şöyle; fatih Yürür’ün yazıp Berçem Gözde Ölmez’in çizdiği Rüyadam,B.A. nın yazıp Firuz Kutal ın çizdiği İşkence Deneyimi ve Firuz Kutal'ın yazıp çizdiği Komşularve komşular, Hakan Tacal’ın yazıp çizdiği Taştan Mafya’nın ilk bölümü ve Meryem Çimen’in yazıp çizdiği Lanet’in 6. bölümü.
Bu sayının çizgi roman yazılarında ise Tunç Pekmen’den İyi Kızlar Kötü Kızlara Karşı, Gökçe Mehmet Ay’dan Northlander ve çizgili haberler, Yusuf Salman’dan Trinity Blood incelemesi var. Ayrıca bu sayımızda Kosova Çizgi Roman Festivali’nin Gölge e-Dergi aracılığı ile Türk çizerlere yaptığı duyuruyu bulabilirsiniz.
Cemil Cahit Yavuz Türk edebiyatının önemli eserlerinden Ayşe Kulin’in Veda’sını çizgi romanlaştırdı. Biz de bu fırsatı değerlendirip Cemil Cahit Yavuz’la röportaj yaptık.
Ejderhaları Seven Adam illüstratör Kerem Beyit’le yaptığımız röportajı da bu sayıda okuyabilirsiniz.
Yasin Karakaya Candyman’ı yazdı, Masis Üşenmez Next Of Kin’i inceledi, Akşam Olur Karanlıklar Çökende ile Fikret Karakurt Don’t be Afraid of the Dark filmini eleştiriyor; bakalım bu işe ne diyecek del Toro? Küçük Bütçeler Görkemli Filmler ile Hasan Nadir Derin Robert Rodriguez’in sinematografisini yazdı.

36. sayıda hikâyeleri olan yazarlarımız; Sadık Yemni, Mustafa Kılcı,Yağmur Telorman, Merve Veral, Engin Dikkulak, Ova Ceren İncekaraoğlu, Alper Kaya, Can Çelikel, Atilla Bilgen, Melahat Yılmaz.

Dergimize bu sayıda illüstrasyonları ile destek verenler Mehmet Kaan Sevinç, Gülhan Sevinç, İlteriş Kaan Koçak, Emre Ünsal, Altuğhan Sinan Aydınoğlu, Başak Çetinkaya ve Mustafa Yaşar.

36. sayı kapağını Murat Çalış çizdi, Arka Kapak Sümeyye Kesgin’den geldi.

İyi okumalar.

Dergiyi pdf okumak için

http://www.mediafire.com/?cnkqkf8vx3szbaq

dergiyi flash okumak için

http://issuu.com/golgedergi/docs/golgedergi36

Gölge Blogu http://golgedergi.blogspot.com/

Gölge twiter da http://twitter.com/GolgeDergi

Gölge deviantart da http://golgedergi.deviantart.com/

Gölge nin tüm sayılarını Issuu’dan online olarak okuyabilirsiniz. http://issuu.com/golgedergi

Hiç yorum yok: