28 Mayıs 2008 Çarşamba

GÖLGE e-DERGİ 8.SAYI

Gölge e-derginin 8. (Mayıs) sayısı yayımlandı.
Gölge'de bu ay Iron Man var. Demir Adam beyaz perdeye gelirken, Ümit Kireççi, Gölge için Iron Man'in çizgi roman serüvenini yazdı.
Gölge'de bu ay okuyacağınız çizgi romanlarsa Volkan Kurut'un yazıp çizdiği "Karanlık Şehir" ve Filiz Ata'nın yazıp Cemal Keleşoğlu'nun çizdiği "Uğursuz".
Ayrıca Sıtkı Sıyrıl, Behiç Pek'in "Toros ile Hâmile" çizgi roman incelemesini, Onur Küçük (kazegami) de “Slam Dunk” manga incelemesini hazırladı.
Gölge, Mayıs 2008 sayısının hikâyeleriyse; Oğuz Özteker'in yazdığı, vinyetlerini Mehmet Güleryüz'ün çizdiği "Aile Bağları"; Utku Tönel'in yazdığı, vinyetlerini Gökhan Gültekin'in çizdiği "Zehirli Hap" ve Serkan Köse'nin yazdığı, Şükrü Bağcı'nın vinyet çizdiği "Deli".
Hikmet Temel Akarsu, Nisan ayı sonunda Nefti yayıncılıktan çıkan kitabı "Özgürlerin Kaderi"ni Gölge için anlattı. Ayrıca kitaptan bir bölümü de dergide okuyabilirsiniz.
Bu ay Gölge'nin sinema sayfalarında ise Masis Üşenmez, Alien filmlerinin unutulmaz karakteri "Ellen Ripley"i yazdı. Barış Saydam, "The Secret Life Of Words" incelemesi ile Gölge ekibine katıldı. Hasan Nadir Derin, vizyona girmeden önce "Indiana Jones"un maceralarını ve son film "Kristal Kafatası Krallığı"nı "Kamçılı Adamı Dönüyor" yazısında anlattı. Eda İhtiyar, İstanbul Film Festivali izlenimlerini "Festival Günlüğü"nde yazdı.
Cansu Korkmaz, Star Wars yazılarına "Efsaneyi Yaratanlar" ile devam ediyor.
Editörümüz M.Emre Özgen de "Bak Birader Başımız Belaya Girecek" yazısı ile çizgiye bulaşan siyaseti anlattı.
Gölge'nin bu ayki King Kong'lu kapağı Bülent Sarılar’dan geldi.
Siz de Gölge'ye yazmak-çizmek isterseniz golge.editor@gmail.com dan bize ulaşabilirsiniz.
Gölge e-dergiyi buradan indirebilirsiniz

Hiç yorum yok: