29 Mayıs 2008 Perşembe

GÖLGE e-DERGİ 9. SAYI

GÖLGE’DE BU AY ÜCRETSİZ ÇİZGİ ROMAN GÜNÜ VAR
Gölge e-Dergi 9. sayısı ile siz okurlarına merhaba derken, bu ayki dosya konularımızdan birinin “Ücretsiz Çizgi Roman Günü” olduğunu duyuralım istedik. Diğer dosyamız da “Bir Sinefilin Festival Günlüğü”. Hasan Nadir Derin takip ettiği festivali film film, saat saat, dakika dakika yazdı.
Bu ay Gölge’nin çizgi romanları Utku Tönel’in yazıp Gökhan Gültekin’in çizdiği “Ars Moriendi” ve İbrahim Aydın’ın yazıp Hakan Aydın’ın çizdiği “Aydede”
Dergimizde iki de özel röportaj var. Hodi Podi’nin çizeri Engin Deniz Erbaş ve oyun konsept çizeri aynı zamanda bu ay Gölge e-Dergi’nin de kapağını çizen Mert Yavaşça.
Hodi Podi’nin yazarı Barış Müstecaplıoğlu’da Gölge okurları için karakterini nasıl yarattığını yazdı.
Bu ayın sinema yazıları; Barış Saydam’dan “Be Kind Rewind”, Fikret Karakurt’dan “Wachowskiler ve Speed Racer”, Murat Tolga Şen’in yazdığı “80’lar ve korkunç komik filmler”. Ayrıca Eda İhtiyar 1940’lı yılların unutulmaz filmi “Gilda”yı yazdı.
Cansu Korkmaz’ın Star Wars yazıları “Fenomen’i Yaymak” ile devam ediyor.
Hulk’u sinemada seyretmeden önce bir çizgi kahraman olarak karakter tahlilini merak ederseniz Ümit Kireççi’nin incelemesini kaçırmayın.
Onur Küçük (kazegemi) Manga incelemelerinde bu ay “2X2 Shinobuden” e yer veriyor.
Ayın öyküleri Utku Tönel’den “Korkak” ve Oğuz Özteker’den “Adanın Yüz Karası”.
Gizem Ölgen’in “Nasıl fantastik edebiyat okuru oldum?” ve Masis Üşenmez’in “Arthur C. Clark’ın Gizemli Dünyası” yazıları da bu ay Gölge’nin “fantastik bir sayı”sını yaptığımızın işareti.

Gölge e-Dergiyi buradan indirebilirsiniz.
İyi okumalar…

Not; Hayalsaati sitesinin teknik problemleri yüzünden bu ay http://golgedergi.blogspot.com ‘da olacağız, site açılınca da dergiyi flash olarak hayalsaatine ekleyeceğiz.

2 yorum:

Murat Tolga dedi ki...

Selamlar Ahmet bey,
Gölge'nin yeni sayısı hepimize kutlu olsun. Sessiz sedasız ama aşırı istikrarlı gidiyoruz. Bu arada benim yazı başlığında ufacık bir hata olmuş. "90'lar" değil "80'ler" olacak :)

Yeni sayı hepimize hayırlı,uğurlu olsun

hayalsaati dedi ki...

allahtan içerikteki doğru da kurtarıyorum ;)