1 Ekim 2014 Çarşamba

Gölge e-Dergi Ekim 2014 Sayı 85

Gölge e-Dergi, kolektif hazırlanan isteyenlerin yazılarıyla çizimleriyle iştirak ettiği, internet üzerinden ücretsiz olarak okunabilen bir e-dergi. 8. Yaşını kutlarken 85. sayı ile bir kere daha huzurlarınızda… Harıl harıl süren bir aylık bir çalışmanın ardından masa üstünüzde…

Derginin bağlantısını (pdf okuyabilmek ve internet üzerinden okuyabilmek için) vermeden önce 85. sayının içeriğinden de bahsetmeli…

Bu sayının kapağı Samim Salur Paçacıoğlu’ndan geldi.

Bu sayıda yer alan çizgi roman; Murat Sevinç’ten “Dünya” adlı macera oldu.

Bu sayının öyküleri ve illüstrasyonları; Uğur Demirkaya’dan “1947”, illüstrasyonu Cihan Oğuz Demirci’den. M. Bahadırhan Dinçaslan’dan “Akdon-II”, illüstrasyonu Mehmet Kaan Sevinç’ten. Birkaç sayıdır devam eden Kıvılcım Arduç’un “Günahların Bekçisi” tefrikası dördüncü bölümü “Eski Dost Eski Düşman” ile devam etmekte, illüstrasyonu İlker Yatı’dan. Yavuz Güneş’ten “Kapıcı”, illüstrasyonu Eren Ersoy’dan. Ufuk Ali Kaftanlı’dan “Silik Yazı”, illüstrasyonu Cihan Oğuz Demirci’den.

Bu sayıda yeni başlattığımız “Korku Köşesi”nin öyküleri ve illüstrasyonları; Mehmet Berk Yaltırık’tan “Nebbaş’ın Akibeti”, illüstrasyonu Mehmet Kaan Sevinç’ten. Hazal Uzuner’den “Kapı 7”, illüstrasyonu Cihan Oğuz Demirci’den. Can Çelikel’den “Gece Avı”, illüstrasyonu Mehmet Kaan Sevinç’ten. 

Fantastik şiirler bu sayıda da arz-ı endam etmede. Gölge Şairimiz Yusuf Gürkan, “Ölüm Savaşçısı” adlı şiiriyle bu sayıda da aramızda yer aldı. İllüstrasyonunu ise Gülhan Sevinç hazırladı.

Yazarının kaleminden bölümümüzü bu ay yeni romanı “Valiz” ile arz-ı endam eden Alper Kaya’yı ağırladık.

Çizgi roman kahramanları incelemeleriyle Gölge e-Dergi’nin her sayısında yer alan Tunç Pekmen, bu sayıda: “En Tuhaf Süper Kahraman Takımları” konulu incelemesiyle yer aldı.
Bir Gölge e-Dergi klasiği olmuş olan Hasan Nadir Derin de bu sayıda bir başka sinema festivali yazısı ile aramızda. 21. Adana Altın Koza Film Festivali’ni, gözlemlerini ve filmleri yazdı.

Devrim Kunter, yeni çıkan çizgi romanı “Seyfettin Efendi: Hayırsız Ada”nın ön okumasını bizlerle paylaştı. Öznur Baycan da, ilk incelemesini bu sayı için yaptı ve yeni çıkan “Seyfettin Efendi” macerası olan: “Hayırsız Ada”nın incelemesini kaleme aldı.

Bu sayının arka kapağını Cihan Oğuz Demirci çizdi. Bir de sürpriz kavlinden Genel Yayın Yönetmenimiz Mehmet Kaan Sevinç, Gölge’nin 8. Yaş günüyle alakalı bir illüstrasyonu bu sayı için çizdi.

Dergiyi indirip okumak için:  http://www.mediafire.com/view/w0kj3gjjkjhxrfy/golge_e-dergi_ekim_2014_sayi_85.pdf
Dergiyi internetten okumak için: http://issuu.com/golgedergi/docs/golge_e-dergi_ekim_2014_sayi_85/0
Dergi arşivimize ulaşmak için: http://issuu.com/golgedergi

Bize; golgedergimail@gmail.com adresinden ulaşabilir, yazılarınızı-illüstrasyonlarınızı bu adrese gönderebilirsiniz. Yazı-çizimlerin son gönderim tarihlerini, hazırlama yönergelerini ve duyuruları ise yukarıda belirttiğimiz facebook grubu üzerinden öğrenebilirsiniz.

İyi okumalar dilerim…

Gölge e-Dergi Editörü
Mehmet Berk Yaltırık

Hiç yorum yok: