26 Haziran 2008 Perşembe

GÖLGE e-DERGİ 10. SAYI

Solomon Kane Gölge’de...
Yaz geldi ve Gölge çok kalabalık. Gölge e-Dergi’de bu ayın öne çıkanı Robert E. Howard’ın “püriten” kahramanı Solomon Kane. ‘Püriten kahraman nasıl bir şey?’ sorusunun cevabını da kuşkusuz M. Korkut Öztekin’in Gölge için yazdığı Solomon Kane giriş yazısı Yalnız Yürüyen Adam’da bulacaksınız. Oğuz Özteker’in Türkçe’ye çevirdiği Yıldızlardaki Kurukafalar şimdiye kadar Solomon Kane ile tanışmayanlar için bir fırsat…

Gölge’de bu ay birbirinden güzel dört çizgi roman var. Cengiz Bostan’ın yazıp çizdiği Beyaz Atlı Prens, Volkan Kurut’un yazıp çizdiği Büyücü, bu sayının kapağını da çizen Emrah Çıldır’ın yazıp çizdiği Zahiri ve A.Hamdi Yüksel’in yazıp Cemal Keleşoğlu’nun çizdiği Gölge.

Bu çizgi roman zenginliğini çizgi roman yazıları ile de süsledik. Sadece Kaan Gölge için Sedece Çizgi’yi yazdı. İlker Gazioğlu ile Çizgi romanı Çete üzerine bir röportaj yaptık. Çete’nin yazarı Aşkın Baysal’da ‘yazarının kaleminden’ Çete’nin öyküsünü yazdı. Çizgi roman nostaljisi köşemizin bu sayıdaki yazarı da Murat Tolga Şen. Türkiye’de çizgi romanın popüler günlerini bir kere daha anmak isterseniz bu yazıyı kaçırmayın.

Yaz sıcağında klimalı sinema salonlarını tercih edecekler için öncelikli önerimiz Batman. Ümit Kireççi Batman çizgi romanlarını Gölge için yeniden okudu. Ve daha sıcak günler gelmeden Hellboy’un yaratıcısı Mike Mignola ile Söyleşi’yi Gölge’de okuyun.

Gölge’nin sinema sayfalarında ise Fikret Karakurt’un yazdığı Uwe Boll, Barış Saydam’ın kaleminden Diary Of The Died, Hasan Nadir Derin’in gelecek sayıda da devam edecek olan 2007-2008 Sezonu Değerlendirmesi ve Masis Üşenmez’in Dünya Göğüs Kılı Şampiyonu; Chuck Noris incelemesini okuyabilirsiniz.

Cansu Korkmaz Star Wars yazılarına "Star Wars : George Lucas'ı zengin etmek" ile devam ediyor...

Aylin Konay’ın Gerçek Orada Bir Yerde ve Gizem Ölgen’in Fantastik Kurgu yazmak denemeleri, Filiz Gür’ün Cesaret Dağı, Oğuz Özteker’in Hacer ile Haluk ve Utku Tönel’in Şampiyon öyküleri Gölge’nin edebiyat sayfalarında.

Elbette okurumuzun katkısını unutmadık. Okura özel sayfaya tespit, yorum ve eleştirilerinizi yine bekliyoruz.

Gölge e-Dergiyi buradan indirebilirsiniz.

1 yorum:

Murat Tolga dedi ki...

mize hayırlı uğurlu olsun. Bu anlamı üretmemiz için bizi resmen itekleyen :) Ahmet Bey ve yazılarıyla katılan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.