28 Mayıs 2008 Çarşamba

GÖLGE e-DERGİ 6. SAYI

Gölge e-dergi bu ay 68 sayfalık içeriği ile dopdolu.
2008 yılı Asteriks ve Ret Kit’le “Sinema’da Çizgi Roman Uyarlamaları”na hızlı bir giriş yaptı. Biz de bu ay dosya konumuzu gelecek aylarda vizyona girecek çizgi roman uyarlamalarına ayırıp Hollywood ve Çizgi Roman’ı yazdık. Hakan Buhurcunun hazırladığı dosyayı keyifle okuyacağınıza eminiz.
Bu ay Gölge’de iki çizgi roman var. Bunlardan ilki Senaryosunu Nihal Şentürk’ün yazdığı ve Cemal Keleşoğlu’nun çizdiği Kambur, diğeri ise Angela Carter’in yazdığı ve Şükrü Bağcı tarafından çizilen Kurtadam. Eda İhtiyar’ın “Hayatta Kalanın Öyküsü-MAUS” ve Onur Küçük (kazegami)’nin “Korsanlar Kralı (One Piece)” incelemeleri, Murat Tolga Şen’in “Doğan Kardeş” , Doğan Kardeş dergisinin editörü Deniz K. Pala’nın “Doğan Kardeş, Yeniden” yazıları da bu sayının nerede ise “Çizgi roman özel sayısı” olmasını sağlıyor.
Masis Üşenmez, anime serisi Death Note (Ölüm Defteri)’u Gölge için izledi ve “Birgün Bir Defter Buldum Ve Hayatım Değişti” incelemesini yazdı.
Oscarlar sahiplerini bulurken “en çok konuşulan yönetmen” dalında bir ödül olsaydı “Coen Biraderlere verirdik” diye geçirdik içimizden. Oscar jurisi de kırmadı bizi Coen’lere “En iyi sizsiniz” dedi. Hasan Nadir Derin’in “İki Kardeş, Tek Yönetmen” yazısında Coenlerin sinema serüvenini okuyabilirsiniz.
Mustafa Emre Özgen “Her durumun kanalı CNBC-e” denemesi, Serkan Köse “Ölesiye Pişmanım”, Oğuz Özteker “Tatlı Rüyalar” Utku Tönel’de “V.Bölüm:Satılan Mal Geri Alınmaz” hikayeleri ile dergide yerini aldı.
Sıtkı Sıyrıl’da izinde :)
Gölge e-dergide yazmak-çizmek isterseniz bizimle irtibata geçin, Hayalsaati@gmail.com
Gölge e-dergi 6. sayıyı buradan indirip okuyabilirsiniz

Hiç yorum yok: