2 Aralık 2014 Salı

Gölge e-Dergi Aralık 2014 Sayı 87

Gölge e-Dergi, kolektif hazırlanan isteyenlerin yazılarıyla çizimleriyle iştirak ettiği, internet üzerinden ücretsiz olarak okunabilen bir e-dergi. 87. sayı ile bir kere daha huzurlarınızda… Harıl harıl süren bir aylık bir çalışmanın ardından masa üstünüzde…

Derginin bağlantısını (pdf okuyabilmek ve internet üzerinden okuyabilmek için) vermeden önce 87. sayının içeriğinden de bahsetmeli…

Bu sayının kapağı Cihan Oğuz Demirci’den geldi.

Bu sayıda yer alan çizgi romanlar; Suat Turgut’un yazıp Oğan Kandemiroğlu’nun çizdiği “Kıbrıs 1571-1974” adlı belgesel resimli roman, Emin Mamedli’nin yazdığı, Mehmet Kaan Sevinç’in çizdiği “Harry Kane” ve Varol Gökdamar’ın yazıp çizdiği, 8. bölümüyle devam etmekte olan “Kagan”.

Bu sayının öyküleri ve illüstrasyonları; Uğur Demirkaya’dan “İlham Perisi”, illüstrasyonu Ecehan Gönül’den. M. Bahadırhan Dinçaslan’dan “Ak Don IV-Neyzen’in Kabri”, illüstrasyonu Mehmet Kaan Sevinç’ten. Kıvılcım Arduç’tan devam etmekte olan tefrikası “Günahların Bekçisi 6-Bahçıvan ve Sahra”, illüstrasyonu Nemci Yalçın’dan. Yavuz Güneş’ten “Son İstasyon”, illüstrasyonu Devrim Kunter’den. Mümin Can’dan “Yukarı Dünya”, illüstrasyonu Cihan Oğuz Demirci’den.

Bu sayıda “Korku Köşesi”nin öykülerle birlikte şiir ve folklor yazıları da yer aldı; Dehşetler Albümü’nde bu hafta Karakoncolos’u ağırladık. İllüstrasyonu Mehmet Kaan Sevinç’ten geldi. Korku öyküleri; Funda Özlem Şeran’ın kaleminden “Uyku Kaçınca”, illüstrasyonu Eren Ersoy’dan; Mehmet Berk Yaltırık’tan “Voyvoda’nın Askerleri”, illüstasyonu Mehmet Kaan Sevinç’ten. Korku Köşesi’nde ilk olarak bir “film inceleme-bilmecesi” yayınladık. Öznur Baycan’ın kaleminden okuyacağınız “Püsküllü Gölgeler” başlıklı ürkünç incelemenin pek de alışılageldik tarzda yazılmadığını belirtmek isteriz.

Fantastik şiirler bu sayıda da arz-ı endam etmede. Gölge Şairimiz Yusuf Gürkan, “Yaşlı Vampir Avcısı ve Emaneti” adlı şiiriyle yer aldı. İllüstrasyonu Gülhan D. Sevinç’ten geldi.

Bu sayıda Ahmet Yüksel, yine efsanevi bir röportaja imza attı! Çizgi romanın altın çağının kahramanlarından biri olan Aslan Şükür ile olan mülakatı bu sayıda okuyabileceğiz. Fotoğraflar ise Mustafa Cambaz’dan.

Yeni çıkanlar köşemizde: “Batman-Korkutma Taktikleri (Tony S. Daniel’dan)” ön okuması ve tanıtımı sizlerle…

Çizgi roman kahramanları incelemeleriyle Gölge e-Dergi’nin her sayısında yer alan Tunç Pekmen, bu sayıda ilginç bir biyografiyle: “Şahsi Bir Robert Crumb Biyografisi” adlı incelemesiyle yer aldı.

Bu ayın kitap inceleme yazısı Yusuf Gürkan’dan geldi, “Hurin’in Çocukları” başlıklı incelemesiyle…

Bu ay Ankara ve İstanbul’da düzenlenecek olan, Gölge e-Dergi’nin de sponsorları arasında bulunduğu “Fantasturka” festivalinin tarihleri, programı ve kısmen içeriği, dergimizin sayfaları arasında sizleri beklemekte.

Bir Gölge e-Dergi klasiği olmuş olan Hasan Nadir Derin de bu sayıda bir başka sinema festivali yazısı ile aramızda. Kendisi “Sinema Aşkı ile Yıllardır Yollarda” başlıklı yazısı ile Gölge e-Dergi’nin de sponsorları arasında bulunduğu 20. yılında Gezici Festival’den gözlemlerini kaleme aldı.

Bu sayının arka kapağını Zeynep Zeze çizdi.

Dergiyi indirip okumak için: https://www.mediafire.com/?5hwsswcarw43ema
Dergi arşivimize ulaşmak için: http://issuu.com/golgedergi
Bize; golgedergimail@gmail.com adresinden ulaşabilir, yazılarınızı-illüstrasyonlarınızı bu adrese gönderebilirsiniz. Yazı-çizimlerin son gönderim tarihlerini, hazırlama yönergelerini ve duyuruları ise yukarıda belirttiğimiz facebook grubu üzerinden öğrenebilirsiniz.

İyi okumalar dilerim…
Gölge e-Dergi Editörü


Mehmet Berk Yaltırık

Hiç yorum yok: