1 Eylül 2014 Pazartesi

Gölge e-Dergi Eylül 2014 Sayı 84

Gölge e-Dergi, kolektif hazırlanan isteyenlerin yazılarıyla çizimleriyle iştirak ettiği, internet üzerinden ücretsiz olarak okunabilen bir e-dergi. 81. sayı ile bir kere daha huzurlarınızda… Harıl harıl süren bir aylık bir çalışmanın ardından masa üstünüzde…

Derginin bağlantısını (pdf okuyabilmek ve internet üzerinden okuyabilmek için) vermeden önce 84. sayının içeriğinden de bahsetmeli…

Bu sayının kapağı Nadir Kutluhan’dan geldi.

Bu sayıda yer alan çizgi romanlar; Ramazan Türkmen’den hem yazıp hem de çizdiği “Vatan İçin”, Eren Ersoy’dan hem yazıp hem de çizdiği “Çöp” ve Murat Sevinç’in yazısı ve çizgisiyle “Dünya”.

Bu sayının öyküleri ve illüstrasyonları; Seyfettin Efendi’nin ilk hikâye tamamlama yarışmasının birincisi olan “Taş ve Yumurta”, Tuğba Turan’ın kaleminden, Devrim Kunter’in çizimiyle. Oğuzhan Oğuz’un yazdığı “Yalnızlığın Kalesinde”, illüstrasyonu Eren Ersoy’dan. Selin Sıroğlu’nun kaleminden “Bir Sadistle Görüşme”, illüstrasyon Cihan Oğuz Demirci’den. Uğur Demirkaya’nın kaleminden “Dantel”, illüstrasyon Cihan Oğuz Demirci’ye ait. Mehmet Berk Yaltırık’ın kaleminden Ateş Behiye tefrikasının son hikayesi “Behiye’nin Akibeti”, illüstrasyon Mehmet Kaan Sevinç’ten. Gürhan Öztürk’ün kaleminden “Zihnimdeki Kayıp Anahtar”, illüstrasyon İbrahim Muhammet Çelik’ten. M. Bahadırhan Dinçaslan’ın kaleminden “Akdon”, illüstrasyon Mehmet Kaan Sevinç’ten. Can Çelikel’in kaleminden “Ayin”, illüstrasyon Enver Gökhan Altun’dan.

Fantastik şiirler bu sayıda da arz-ı endam etmede. Yusuf Gürkan, “Perili Şatoda Bir Gece” adlı şiiriyle bu sayıda da aramızda yer aldı.

Gölge e-Dergi’de bu ayın inceleme ve tanıtım dosyaları; Ramazan Türkmen’in yakında yayınlanacak olan “Malazgirt 1071/Sultan Alparslan ve Afşin Bey” adlı çizgi romanının tanıtım dosyası, Tunç Pekmen’in kaleminden “Tartışma Yaratan Çizgi Roman Kapakları” incelemesi, Melahat Yılmaz’ın kaleminden geçen ay kaybettiğimiz Robin Williams ve ardında bıraktığı filmler ve Hasan Nadir Derin’in kaleminden sinemanın “2013-2014 Sezonu” değerlendirmesi.

Bu sayının arka kapağını Işın Tokol çizdi.

Dergiyi indirip okumak için:  http://www.mediafire.com/view/j24ti1gu2oi5fmt/golge_derg_eylul_2014_sy_84.pdf
Dergiyi internetten okumak için: http://issuu.com/golgedergi/docs/golge_derg_eylul_2014_sy_84
Dergi arşivimize ulaşmak için: http://issuu.com/golgedergi
Bize; golgedergimail@gmail.com adresinden ulaşabilir, yazılarınızı-illüstrasyonlarınızı bu adrese gönderebilirsiniz. Yazı-çizimlerin son gönderim tarihlerini, hazırlama yönergelerini ve duyuruları ise yukarıda belirttiğimiz facebook grubu üzerinden öğrenebilirsiniz.

İyi okumalar dilerim…

Gölge e-Dergi Editörü
Mehmet Berk Yaltırık





Hiç yorum yok: