30 Nisan 2014 Çarşamba

Golge e-Dergi 80

80. sayı ile bir kere daha Gölge’den merhaba diyoruz.
Gölge olarak 8-15 mayıs tarihleri arasında yapılacak 17. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’ne bu yıl da basın sponsoruyuz… Hayırlı olsun…
Bu sayımızın kapağı Mahir Tekdal’dan geldi.
Bu sayıdaki çizgi romanlar ; Dinç Onur Aydın’ın yazıp çizdiğiğ ve Burcu Kınran’ın çinilediği Batık Şehir ve Varol Gökdamar’dan Kagan.
Bu sayımızın öyküleri ; Mehmet Berk Yaltırık’tan Hile-i Siyaset, Kaan Tobel’den Bir Uyurgezerin Günlüğü, Ozan Bayar’dan Dünyalar Arasında, Soner Işıksal’dan çirkin Kız Toraman Oğlan, Sadık Yemni’den Parlak Yıldızlar ve Çekirdek Meseli, Selin Sıroğlu’dan Melek, Buğra Erke’den Kabus. Buğra Batuhan Berah’tan Çirkin
Bu sayıda Yusuf Gürkan bir Yüzüklerin Efendisi fan şiiri yazarak aramıza katıldı; Arwen’in Gece Ezgisi.
Öykü illüstrasyonlarımız ; Mehmet Kaan Sevinç, Kaan Karacaova, Erdinç Kalafat, Nida Yiğitler, Enver Gökhan Altun, Umut Can, Buğra Erke’den geldi.
Berk Uralcan JBC yayınevinin nisan ayında yayınladığı Batman ve Deadpool maceralarını yazdı. N. Hakan Tarhan “Flash Patladı” diyerek Büyülü çizgi roman yayınevinin yeni çizgi romanı Flash Gordon’u inceledi. Tunç Pekmen X-Men: geçmiş Günler Gelecek filmi öncesi X-Men film ve çizgi roman karakterleri kıyaslaması yaptı. Melahat Yılmaz Dağlardan Esen Soğuk Rüzgâr; 10 adımda Keanu Reeves’i yazdı. Hasan Nadir Derin İf Ankara film festivali güncesini Gölge’ye araladı. Fatih Danacı 1960 yılında yayınlanan Çığlık haftalık Mecmuasını Gölge e-dergi için inceledi.
Yazarının kaleminden bölümümüzü bu ay İstanbul’un gizli Büyücüleri kitabının yazarı Aylin Ünal’a ayırdık.
Bu sayıda labirent Yayınevinden çıkan Michael Dibdin’in polisiye kitabı Fare Kral’ı çevirmeninin kaleminden Seda Çıngay yazdı.
Sadık Yemni Vehmin Distopik Çıkmazı diyerek edebiyatın distopik örneklerini üzerine bir deneme yazdı.
Mehmet Berk Yaltırık İzmir Kitap Fuarında Anadolu’dan Korku Esintileri’ni anlattı.
Arka kapağımızı Mehmet Günay Ercan çizdi.
Dergiyi indirip okumak için http://www.mediafire.com/download/b2c81cnx7eb74jv/Golge80.pdf
Dergiyi internetten okumak için http://issuu.com/golgedergi/docs/golge80
Dergi arşivimiz http://issuu.com/golgedergi
facebook grubumuz https://www.facebook.com/groups/golgeedergi/
bize golgeedit @ gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz
İyi okumalar

Hiç yorum yok: