3 Kasım 2009 Salı

Gölge e-Dergi 26. Sayı

Dergimiz ilk defa birkaç gün gecikti, umarım devamı gelmez.

Bu ay 2007 yılı Kasım ayında yitirdiğimiz Metin Demirhan’ı anıyoruz. Kutsi Akıllı, Murat Tolga Şen ve Mesut Kara yazıları ile Metin’i anlattı.

Bu sayıda Mahmud Asrar ile çok özel bir röportaj yaptık Gölge için. Mahmud’un Dc, Marvel ve Image Comics gibi dünyanın üç dev çizgi roman şirketine hangi çizgi romanları nasıl hazırladığını Gölge’de okuyabilirsiz.

Bu sayının çizgi romanları Hakan Tacal’dan İki Kuş, Bülent Sarılar’dan Ani Gelişmeler, Burak Kara’dan Prometheus.

Ozancan Demirışık ve Onur Bayrakçeken Holmes’in öyküsüne devam ediyorlar. Can Çelikel Esir Kanı’nın 3. bölümünü yazdı. Sadık Yemni’nin bu sayıdaki öyküsü Tozluta, Mustafa Kılcı’da bir Garip Yolcuyum öyküsü ile bu sayımıza katıldı.

Hasan Nadir Derin Antalya’da Portakal hasadını izledi ve Altın Portakal Güncesi’ni yazdı. Masis Üşenmez Zombieland’ı Gölge için izledi, Barış Saydam’da Looking For Eric filmini yazdı.

Emre Özgen bu sayıdaki denemesini yazmak için İbrahim Tatlıses’in en ağlak pşarkılarından birini seçti. ‘Bir Kulunu Çok Sevdim’ Adlı Arabesk Fantezi Parçanın Psikolojik ve Sosyolojik Açıdan Analizi’ni yazdı. Merve Veral, Nazım Hikmet’in Herkes Gibisin şiirini yeniden okudu.

Bu sayımızda klasik olmaya yüz tutan Katsuhiro Otomo’nun Akira’sını Gökhan Gök Kült Bir Anime olarak Yusuf Sakman’da manga sayfalarından Yaşlı Çocuklar ve Neo-Tokyo yazısı ile inceledi.

Yazarının Kaleminden sayfalarının bu sayıdaki konuğu Bülent Eriş. Eriş yeni kitabı Piamoesr’in Çemberi’nin yazım öyküsünü Gölge’ye anlattı.

Bu sayının kapağı A.Gökhan Gültekin’den geldi.

http://www.mediafire.com/download.php?nhrtl2mnjdb

http://hayalsaati.com/index.php?option=com_flippingbook&Itemid=69

Hiç yorum yok: