28 Mayıs 2008 Çarşamba

GÖLGE e-DERGİ 4. SAYI

Gölge e-Dergi’nin 4. sayısını yayınladık.
Bu sayımızın konuk yazarı Metal Fırtına serisi ile edebiyatımıza Politik-kurgu kelimesini yerleştiren kitapları “Çok satanlar” listesinin tepesinden inmeyen Orkun Uçar. Yazısının başlığı ise “Anlatım Denen Tek Dişi Kalmış Canavar”
Bu ay iki dosya konumuz var. Erdem Türköz tarafından hazırlanan “Lucky Luke Çizgi Film Uyarlamaları”. Red Kit’in 25 Ocakta sinemalarda olacak animasyonu “Batıya Hücum” dan önce Redkitin Kağıt ve beyaz perde üzerindeki serüvenini mutlaka okumanızı öneririz.
Ve gelecek ay sinemalarda gösterime girecek “Sweeney Todd: Fleet Sokağının Şeytan Berberi” filminden önce Tim Burton filmleri üzerine Hasan Nadir Derin tarafından hazırlanan “Hollywood’un Gotik ve Aykırı Adamı :Tim Burton” dosyasını da beğeni ile okuyacağınızı umarız.
Bu sayıda Cem Vural tarafından yazılıp çizilen TORA ve Caner Özdurak’ın yazıp çizdiği Karıncayiyen çizgi romanlarının ikinci bölümlerini de okuyabilirsiniz.
Ve çok beğeneceğinizi umduğumuz bir sürpriz daha, Ömer Seyfettin’in Kurumuş Ağaçlar hikayesi arkadaşımız Burak Kara’nın ellerinden çizgi romana dönüştü. Aralık ayında askere giden Burak Kara’ya hayırlı teskereler diliyoruz.
Utku Tönel’in “Müşteri Daima Haksızdır” ve Oğuz Özteker’in “Zor Karar” hikayeleri, Eda İhtiyar’ın “Ölümsüz Savaşçı”, Murat Tolga Şen’in “Türk Korku Sineması Diriliyor Mu?” sinema yazılarını, editörümüz Mustafa Emre Özgen’in “Çocuk Filmiymiş O” ve Sıtkı Sıyrıl’ın “Neden Kızlar Çizgi-Roman Okumaz?” denemelerini, Onur Küçük’ün “Berserk” manga incelemesini beğenerek okuyacağınızı umuyoruz.
30 Gün Gece filmini geçen ay izlemiştik. Bu ay yayınlanacak olan grafik romanı öncesi kitabın çevirmeni Hakan Buhurcu’nun “Karanlık, Kar ve Bolca Kan” yazısını mutlaka okumalısınız.
Ve bu sayının sürprizini sona sakladık. Kanada’da yaşayan Türk çizer Omar Dogan ile Gölge okurları için çok özel bir röportaj yaptık. Severek oynanan “Street Fighter” oyununda ve sevilerek okunan Street Fighter çizgi romanlarında bir Türk çizerin imzasının olduğunu bilmiyorsanız. Artık öğrendiniz. Utku Tönel’in çevirisi ile Gölge e-Dergi özel röportajını mutlaka okumanızı tavsiye ediyoruz.
Gölge e-dergiyi buradan indirebilirsiniz.

Hiç yorum yok: